לוגו אירוח בדואי בגליל

מאסטר שף יחיא אל-הייב

בשנת 1989 התחלתי לימודי טבחות בחיפה. עשיתי התמחות בטבחות בקיבוץ איילת השחר. עבדתי במסעדה איטלקית במטולה בתור שף, לאחר מכן עברתי לעבוד באחוזת שולמית בראש פינה.

בשנת 1997 פתחתי קונדיטוריה בכפרי טובא-זנגריה. רעייתי שהייתה אשת חיל אמיתית ניהלה את המקום ביד רמה. בהמשך פתחתי מסעדה בראש פינה.

בשנת 2011 למדתי קונדיטוריה ועבודת הגמר שלי על צמחי מרפא זכתה לשבחים רבים.

חתונות מסורתיות בחברה הערבית נערכות בחצר הבית, לשם מוזמנים באמצעות כרוז כל אנשי הכפר. בעבר הוטלה מלאכת הבישול על נשות המשפחה שנעזרו בחברות ובשכנות. עם הזמן נוצר צורך בבישול מקצועי ואנשים התחילו לשכור את שירותיי כטבח. התפריט מושתת על מאכלים מחומרי גלם טריים ואיכותיים כגון מנסף בדואי, מרק יוגורט עיזים, קובה מטוגנת, כנאפה, בקלאווה ועוד, כמיטב המסורת הבדואית.

בשנת 2006, חברי מקיבוץ כפר הנשיא השכן הציע לי לארח בביתי קבוצה מדנמרק וממדינות אחרות האורחים שהגיעו ביקרו במסגד, שמעו הרצאה, וסבו לארוחה באוהל הבדואי שהקמתי מעל ביתי. האורחים והמארחים נהנו מארוחה טובה ומסיפורים מסורתיים שסופרו, ושתי הקבוצות נפרדו בחיבוקים ובנשיקות. בעקבות הצלחת האירוע הוצע לי להמשיך לארח אנשים באוהל ולהפוך אותו אותו למקום למפגשי תרבויות ולא רק לסעודות. הרמתי את הכפפה והתחלתי לקבל אורחים מכל רחבי הארץ, ממגוון של עדות, קהילות ודתות. עם הזמן עלו בקשות לישון במקום וגם הפעם נעניתי לאתגר והתחלתי לארח קבוצות לארוחה וללינה, ולערוך במקום תחרויות בישול המסבות עונג רב למשתתפים. היום הפך האורחן למקום קוסמופוליטי, שבו נערכים מפגשים תרבותיים מעניינים הגורמים לקירוב לבבות, לדו קיום ולסובלנות. האמינו לי שברמה האישית, כאדם המאמין בשלום ובאחווה, אין סיפוק גדול מכך.

עם הזמן התחלתי להעביר במקום קורסים בבישול ובקונדיטוריה. הקורסים האלו הפכו לפופולריים מאוד בקרב בני הכפר ובנותיו, ועם הזמן גם תושבי היישובים השכנים החלו להשתתף בהם בהנאה. היום נרקמת תכנית להקמת מכללה אזורית לטבחות ולקונדיטוריה בשיתוף האורחן שלנו.

הפכתי להיות חבר באיגוד השפים הישראלי. בכנס של שפים ישראלים ועמיתיהם מחו"ל שנערך לפני כמה חודשים, נבחרתי להיות בין 100 השפים שקיבלו דרגת מאסטר שף, מדליה ותעודה מנשיא האיגוד.

ב- 2016 הגשמתי את החלום שלי להוציא ספר בישול בדואי, הספר נקרא "אסלי" והוא מתמצת את כל הידע שרכשתי במהלך שנות נסיוני במקצוע.

הספר